Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömmen var så verklig




En underlig dröm

 

 

 

jag hade en mycket märklig

dröm härom natten

 

jag hade funnit en cykel

som var helt perfekt för mig

 

den var låg, väldigt låg

det var så lätt att kliva

upp på den

 

jag klev upp, och jag gjorde

det cyklade iväg till alla platser

jag längtat att cykla till, överallt

cyklade jag

 

en gång cyklade jag omkull

då köpte jag mig en cykelhjälm

och fortsatte så att cykla

 

jag och min cykel var överallt,

jag cyklade till stan, det gick

bra, slapp tänka på parkering

och pengar till den

 

jag började fundera, om jag

behövde en bil, kanske jag

skulle göra mig av med den

 

men då var det någon som

sa mig, på vintern behövs

nog bilen, så den tanken

slutade jag att tänka

 

cykeln den var så fin, färgen

var lila och cykelkorgen svart

två cykelväskor hade jag, en

på varje sida om pakethållaren

dom var också svarta

 

ett bekymmer hade jag,

var skulle jag förvara cykeln

över vintern, att ha den på

altanen, där min gamla cykel

stod

 

det kändes inte bra, att låta

min fina lila cykel stå ute över

vintern

 

kanske i trapphuset, men där

står redan en cykel och två

rollatorer

 

precis då vaknade jag, och

ingen cykel hade jag, så det

kanske är dags för en provtur

med cykel, och hoppas att det

går bra

 

så kanske innan sommaren

är slut, har jag en egen cykel

och ta mig ut i naturen med

cykel istället för bil

 

 

anits 1 juli 2011

 

 

(det hör till saken att det står

en gammal lila cykel med en

svart cykelkorg, som en ung

tjej cyklar på)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-01 17:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2011-07-07

  Anya VIP
Vilken fin dröm, hoppas den blir sann.
2011-07-03

    Yarissa
Härligt beskrivet!
2011-07-01

  Maria T
En så trevlig
cykeldröm
2011-07-01

  La Magnólia VIP
Trevligt att få följa med på din "drömresa" .. fint berättat!
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP