Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var en jobbig natt, natten mot fredag




REGN och ÅSKA

 

 

 

 

jag hade öppnat altandörren

var på väg ut med vattenkannan

och en svamp, för att skölja bort

visiterna som måsarna lämnat

efter sig, när jag var på kyrkogården

 

visst hade jag sett, att det blivit

mörkare ute och att solen gott

i moln, men inte att det regnade

det var stora regndroppar som

landade på marken

 

jag ställde dörren på glänt, ställde

tillbaka vattenkannan på sin plats

efter en stund, gick jag ut ställde

mig på altanen, nu kunde jag andas

igen, det kändes behagligt med det

efter längtade regnet, som gjorde

luften behagligare

 

det bildades stora vattenpölar på

vågen och på gården, jag satte mig

läste en stund, innan det var något

jag ville se

 

så slog jag på teven, nyheter, mycket

elände i världen, det lät något ute, högt

och ljudligt lät det, tänkte det är nog

en av dom stora bilarna, som är ute

för att visa upp sig

 

det var så jag tänkte, när tv bilden

plötsligt såg konstig ut, då hörde jag

tor som dånade ovanför mig, genast

stängde jag av teven och drog ur

kontakterna

 

gick ut på altanen, det mullrade runt

omkring mig, men det var inte så mörkt

och jag såg inga blixtar

 

jag stängde och låste dörren, tänkte

för mig själv, det får bli en tidig kväll

så jag kröp ner i sängen, la mig och

läste

 

det var varmt i rummet, öppnade

fönstret det var skönt att få in lite

luft, gick och la mig igen för att läsa

så åkte boken i golvet, då släckte

jag lampan, hoppades kunna somna

trots att jag hörde hur det mullrade

därute

 

jag måste ha somnat, vaknade av

att jag var varm och svettig, gick

upp öppnade fönstret lite till, tog

bort täcket från sängen och tog fram

ett påslakan, det blev genast skönare

 

men det var svårt att somna, men jag

hade sovit bra tre nätter i rad, så jag

fick ta det för vad det var

 

så gör jag som jag inte ska göra, vänder

på mig för att titta på klockan, inte en

gång utan flera

 

jag måste ändå ha somnat, för jag vaknade

av att radion hade gått igång, låg kvar en

stund innan jag gick upp och drog upp den

ena persiennen

 

efter det gick jag och la mig en stund till

har lovat vara dagmatte idag, men det är

inte förrän fram på förmiddagen, så jag

låg och såg ut genom fönstret innan jag

gick upp och fick mitt kaffe

 

 

 

 

anits 1 juli 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-01 20:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för Din berättelse!
2011-07-07

  Anya VIP
En fin bild av hur det kan vara. Jag hör din berättarröst när jag läser.
2011-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Åska kan vara befriande.

Jättefin bild.
2011-07-02

  Maria T
Det blir så friskt och
luktar så gott efter
en regnskur
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP