Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en öppen dörr, säger välkommen




DÖRREN

 

 

 

dörren står öppet välkomnande

när jag kommer

 

när jag står i gången, doftar

det av levande ljus

 

sätter mig er i en av bänkarna

finner en bra plats där jag kommer

att se och höra bra

 

en stilla stund innan musik gudstjänsten

tar sin början, det är svalt, lugnt och tyst

 

det kommer flera besökare,

 alla sätter sig tyst och stilla

i bänkarna

 

musiken börjar, först en vacker

sång uppifrån läktaren, sen orgelmusik

innan kyrkklockorna ringer in

 

det är tyst och stilla i kyrkan, alla njuter

av musiken, till och med barnen som är

med sitter tysta, ser ut att njuta av ögonblicket

 

när musiken tystnat, öppnas dörren

ut mot naturen och fåglarnas sång

och bordet med fika som väntar på

gräsmattan utanför kyrkans dörr

 

 

anits 2 juli 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-07-02 23:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2011-07-07

  Anya VIP
Din text andas ro och frid.
2011-07-03

  Zelogath
Ja det är härligt
Så mycket fin musik och gott fika jag har fått uppleva de senaste veckorna när jag medverkar i ungdomskören
Det är nog det bästa jobbet man kan ha även fast det kanske inte är så välbetalt
Iallafall inte i pengar
Men i glädje
2011-07-03

    ej medlem längre
Denna andas harmoni!
2011-07-03

  aol
så berörande vackert skaldat
2011-07-03

  Eva Helene VIP
En välkomnande dörr, gott att de finns!
2011-07-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP