Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

man skriva om att öppna dörrar och när man gör det

kommer fler och fler ord som vill bli skrivna




Att öppna och stänga dörrar

 

 

 

jag låste upp och öppnade dörren

steg in det jag lämnat för en månad

sedan

 

jag var där för att städa och hämta

det som var mitt, men det gjorde ont

mycket ont

 

jag bet ihop städade kök och vardagsrum

sovrummet på den övre våningen brydde

jag mig inte om

 

det kändes inte bra att öppna den dörren

gå in i rummet se sängen där någon annan

nu sov på den plats som varit min

 

jag plockade ihop det jag hade på min lista

bar ut det i bilen, jag hade säkert glömt något

men det fick jag försöka få senare

 

jag gick runt och kollade städningen hopades

den skulle duga, annars kan ju hon som håller

på att flytta in städa resten, så gick mina tankar

den gången

 

så öppnade jag dörren gick ut genom den, sedan

stängde och låste jag dörren för sista gången

hängde nyckeln på angiven plats lovade mig själv

att aldrig öppna den igen

 

det löftet har jag hållit nu har det gått hela

tjugosex år och jag tänker hålla mitt löfte

att aldrig öppna den dörren igen

 

när jag stängde den dörren öppnade jag

en dörr till friheten och glädjen att äntligen

få vara den jag är

 

 

anits 3 juli 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-07-03 13:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kul text.
2011-07-07

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Risken är att du gömt/glömt något av dig själv bakom den där dörren och att du förr eller senare behöver ta itu med vad det nu kan vara...
2011-07-04

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart stark i varje rad. Kännbar läsning. =)
2011-07-04

    ej medlem längre
Mycket stark text som jag kan känna igen mig i!


Bokmärker!
2011-07-03

    maija tuori
Ibland måste man våga stänga dörrar att kunna gå vidare .
Bra ! med starka kännslor..
2011-07-03

  Eva Helene VIP
Viktigt avslut - att få stänga och låsa den där dörren.
2011-07-03

  Anya VIP
Oj vilken stark text. du berättar en hel roman med få ord. gillar!
2011-07-03

  Zelogath
Oj vilken stark text
Det kändes inte bra i magen när jag läste
Trots slutet om friheten
Det kanske är för att jag själv inte riktigt kan se det på det sättet
Men jag är glad att du gör det
2011-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Cool klippbild.
Klipp-tease.
Sådant som Göran KROPP skulle ha gillat.
2011-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Har du hört The Doors och Ramones-låten "You Should Never Have Opened That Door"?

Jesus beskrev Sig Själv som Porten eller Grinden.
2011-07-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP