Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bambukastanj

 

 

sluter mina yttre retningar inom mina bönehänder
vad är bönehänder frågar du kanske

låt mig förtälja dig vad mina bönehänder är
det jag ser i dessa bönehänder

en böna ser jag
en böna skimrande rödbrun

lev
med det
bönen
är

en böna skimrande rödbrun
kastanj ser jag och ändå är detta en böna


jag frågar dig varför jag ser kastanjen
du ber mig följa dig

följa dig till kastanjelunden

och kastanjeträden sköljer alla sina skrudar i ett
visar kastanjebloms vita granar
vita sockertoppar

kastanjeträds blad susar leende
i hösten faller kastanjer inneslutna höljda i skal

du frågar mig
ser du taggskalen
de taggarna de skalen är ej stickande

mer

visande


jag är ej redo möta dig


sakta öppnas skalen och du möter

kastanjer
vackra

skimrande
rödbruna

bär minnen av vita granar
sockertoppar

skimrande
ö
vit

pupill


kastanjer vackra skimrande
rödbruna med
vita ögon

mjukvita ögon

det är sant

barn älskar dansa runt
sitta runt kastanjeträd
med rödblommande kinder

barn dansa runt
sitter under kastanjeträdskrona

kastanjer är
djur

barnen leker fröjdansljusa glitterstigar
verklighetförverkligande i är

ära vare skönhetens händer


jag ser en böna och grodden spirar
lindar sig själv
sig själv runt stödvägen

lindar   sig   själv
medsols
med solen

ser rankor

befinner mig i regnskogen
vem bar mig hit

du själv

lianer flätas till hängmatta
vilken vaggar mina steg

vilka är era händer
ni håller mitt hjärta

barnet vaggas i hängmatta
och ni vet att ni ej kan dra och slita
ni finner gemensambalansandning

själ ande
ande själ

jag ramlar ej ur

urkälla andas lugn

lianer ser jag flätas till hängmatta


vaggar
mina steg


ljuden uppfyller mig

ljuden
vibrerar

jag vibrerar
vibrerar med dem

vi vibrerar


en droppe fyller mitt öga
ögondroppe

och jag ser mannen
man sitta lutad till träd

så vackra är hans händer
ådringar
livsföljen


ser kvinna vandra vid gryningskälla


mannen spelar
kvinnan spelar


deras fingrar lyfts varsamt


sänks lyfts
lyfts sänks

täcker
öppnar för

de andas i bamburör
bambuflöjter


jag hör bambuträd andas flikblad ellipsblad


sakta

rörelse

andas


andas i bambu

svarta vita
mjuka
tassar
pälsen nosen ögonen



upplevandevacker är denna stilla rörelse

 


sluter mina yttre retningar inom mina bönehänder
vad är bönehänder frågar du kanske




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-04 01:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mjuka vindar av insiktens musik
2011-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser