Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela livet i bitar

När jag var liten
så fick jag allt jag nånsin önskat mig:
Nintendo 8 bitar.
Allt var så mycket enklare då.
Upp och ner
Vänster eller höger
A till B.
Fler alternativ hade man inte.
Det var lätt att lära sig.
Jag har aldrig varit lyckligare.

Tänk om hela livet var som ett spel.
Äter man en svamp så blir man stor.
Tar man en stjärna så kan ingen röra en.
Om man inte klarar det, så kan man bara trycka in resetknappen och börja om igen.
Du hade kunnat få vara etta-väljare.

Utvecklingen kräver framsteg.
8 bitar blev det dubbla och sedan fortsatte det så.
Trots att jag blev äldre, lärde jag aldrig mig att hålla koll på alla bitar.
Mitt bland alla möjligheter och val, stod jag stilla kvar.
Jag och mitt Nintendo 8 bitar.
Jag har aldrig känt mig mer vilse.

Tröttnade på att se på.
Vill du spela med mig, eller mot mig?
Du log och tog kontrollen.
Jag gjorde mig till och lät dig vinna.
Släppte kontrollen och här är vi nu.
Med oss i bitar.

Livet gick från 8 bitar till miljoner delar.
Spelen följer efter och snart kan du köpa ett nintendo i verklighetens bitar.
Dem går över gränsen hela tiden.
Vad är spel och vad är på riktigt?
Drömmer jag eller händer detta verkligen?

Inga fusk kan hjälpa mig nu.
Jag har fastnat i en ond spiral.
Jag gjorde ett misstag.
Tur att man har fler liv.
Gör om, gör rätt.
Trycker in resetknappen på mitt Nintendo.
Hela livet är i bitar.
Jag vill börja om igen.






Fri vers av Totimomo
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-05 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Totimomo
Totimomo