Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julinatt ( stjärnkikare och bilfärd.)

I

Finns skönheten? Jag frågar inte; såg du det sköna
Jag frågar vem gav dig glasögon med silverbågar
Och tunt glas, det är att skåda tiden, tingen
Och insekterna, inneslutna i stelnad koda

Finns skönheten?, jag frågar dem som fans här före oss
Jag frågar, bergen, steppen, och galaxerna


II

Regnnatt, juninatt, vilsen strimma
ljus i bärnsten, sanden i resenärernas händer
från alla håll, ett framåtskidande, i blinkande
ljus, blixthjul, biljud, och ett plåster
på hennes lillfinger

det var fiskstim och dans
det var en ensam lampa




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 461 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-10 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin