Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur tar ditt liv slut?

En man ligger i en sjukhus säng
kanske hans hopp gick för länge sen

En trött och sjuk, med inget alls kvar
Men endå kommer de för att ta allt han har

Men i natt ska han få befrielse
inatt ska allt bli lungt
Att andas är plötsligt alldelsess för tungt


Dödsänglarna är nu här
Hämtar allt du en gång hade kärt
De hämtar stora och små
Och ingen nåd finns det att få
Be du tusen böner
Dessa stjälar tar ändå inga löner



En flicka så fin och så snäll
Hon har gjort sig speciellt fin ikväll

Hon ska gå på sin sin första fest
Med alla de hon gillar mest

Men inte vet hon att det idag är hon som står på tur
Hon vet inte när, och inte hur

I dödens lotteri hennes namn nu blev taget
Och hennes hemska öde har nu övertaget



En kvinna ska snart bli mor
hennes lycka är överväldigande stor

Ett litet liv i hennes mage hon nu bär
och bara om någon vecka är lyckan här

Men hon vet inte att hennes namn blev draget för ungefär nio månader sedan
och hon blev skriven på listan nedan

En far omdevetande om att han ska få uppfostra en son på egen hand
Och att modern inte ens ska få se sonens första tand

Henns öde de nu bestämmt
Hon krystar ut sin son med ett sista lång flämt

Hon hann inte ens höra att hon hade fått en son
Innan de hade hämtat henne långt där ifrån


Dödsänglarna är nu här
Hämtar allt du en gång hade kärt
De hämtar stora och små
Och ingen nåd finns det att få
Be du tusen böner
Dessa stjälar tar ändå inga löner



Ett öde kan ha olika slut
men en sak är säker
Det finns ingen väg ut

Har de väl skrivit ner dig på sin lista
Då kommer du livet mista

Du kanske får lämna allt du har
Eller du kanske inte längre hade något kvar

Det spelar ingen roll när de har berstämt sig
Huvudsaken är att de kommer att hitta dig



Dödsänglarna är nu här
Hämtar allt du en gång hade kärt
De hämtar stora och små
Och ingen nåd finns det att få
Be du tusen böner
Dessa stjälar tar ändå inga löner




Fri vers av SvartPoesi
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-12 14:04



Bookmark and Share


  Nackskott
"I dödens lotteri hennes namn nu blev taget
Och hennes hemska öde har nu övertaget"
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

SvartPoesi
SvartPoesi