Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnatt

Dagen tystnar.

Grannen dammsuger färdigt på balkongen
barnskratt byts mot hungerskrik.
Grilldoften lyfter i brisen
tillsammans med prat från villor omkring.

Kvällen tar vid.

Fåglarna tystnar i träden
ljudet av tofflor byts mot smattrande klackar.
Ölburkarnas pysande
tillsammans med tonårsvrål på vägen utanför.

Natten inleds.

Månens gula sken istället för solens värme
ljudet från teven byts mot makens snarkningar.
Öppnar tyst ytterdörren
tillsammans med hunden en långpromenad i svalkan.




Fri vers av kirsti ylinikka VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-16 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP