Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regnhängen

 

 

vet ej riktigt var jag befann mig denna natt, vandrade vida i skogar mörka

valv av trädkupade händer, regnhängen upplyste det totalmörka

regnhängen, droppar vilka stannat

stannat i mellanrummen

viskandesusande

stämmor ljuder

är rum

rum

är mellanrum

mellanrum

uppfyller vi varandra

till

liv

 

regnhängen

droppar

vidgades

i trädvalvssalar

strålar

tindrar stjärnor

 

jag dansar med bara fötter i nattskrudsglädje

i det inte någon ser mig

 

befinner mig i bergsmassiv

berg klippor stenar

mjuka former

dalar grönskandevackra

gräset det vackra susande plymhavet

 

vemodsstämman ljuder

duvhöken söker

 

falken bistår

med blicken

 

dyker in i forsfall

lyfter en pärla

 

rör vid bergssida

lägger ägget

i bergsrede

 

ur ägg flyga

 

duvhöken behöver ej söka mer

 

moln skuggar bergens ögon

vindar blåser seglande färder

 

skugga ljus

ljus skugga

 

bergsrosor växa ur spruckna händer

kaprifoler sänder doftregn

kamelia

dansar med lätta fötter

i håret bär hon gröna

djupgröna inflätade band

 

varför benämner du min sång vara vemod

du öppnar dörrar till stängda låsta

källarvalv

 

öppnar

de kvävda vattendragen

 

moln seglar

 

lägger skuggans händer i ljus

befriandeandning s

insikt

 

solstråle pekar

 

bergen klipporna stenarna

 

är vacker

kropp

 

sover drömmande vaken

vakande

 

vänder sig sakta till sida

blickar in i ohöljda ögonblick

 

vänder sig sakta till rygg

möter solspanns silverklara

 

vänder sig sakta till sida

ur skuldra rinna bäck in i handgärning

 

berg klippor stenar

mjuka former

dalar grönskandevackra

gräset det vackra susande plymhavet

 

 

moln seglar

 

lägger skuggans händer i ljus

befriandeandning s

insikt

 

solstråle pekar

 

bergen klipporna stenarna

 

är vacker

kropp

 

sover drömmande vaken

vakande

 

molnen

rör vid

 

hennes sakta

 

öppnande

 

öga




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-17 14:48



Bookmark and Share


  poetryGirl
stor poesi
2011-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser