Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Här är just denna rondell. Dock utan hund och trafikstockning. (2006-09-24)




Trafikstockning i Thimpu (haiku)

Trafikstockning

Bland pepparröda tak

Sovande hund i korsning

 

--------------------------------

I buddhistiska Bhutan
torkar man om hösten chilipeppar på hustaken.
Och visst får en hund sova ifred, även om den råkar ligga i huvudstaden Thimpu's mest centrala rondell.





Bunden vers (Haiku) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 393 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-07-18 19:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för fin läsning. Kort men lärorik.
2011-07-19

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-07-19

  Gunnar Ideström
Och jag som trodde Bhutan var en gas...
Och hunden, är den renrasig eller en gatukorsning?
Att hunden inte är kvar på bilden måste bero på att den vaknade av trafiken, en så kallad väckelserörelse.
Peppar, peppar...
2011-07-18

  walborg
Vilken kultur som visar hänsyn till en liten vovve som somnat på tokigt ställe.
2011-07-18

  Minkki VIP
intressant text och bild - den för mig direkt till någon ungdomsbok och Bhutanbergen... och det är bara en kommentar, inte kritik ;)
2011-07-18

    ej medlem längre
Det låter underbart, fast det kanske inte upplevs så av de som sitter i kön!

Påminner mig lite om Norrland, när man helt plötsligt får en flock renar framför sig, väntetiden kan bli lång ...
2011-07-18

    ej medlem längre
Skönt för hundar att få sova . . .
2011-07-18

    ej medlem längre
Underbar twist! Särskilt för en hundälskare! :-)
2011-07-18

  Ari Viklund
En dag när allting bara står still
ska kärlekens capsicum tinkture
som rondellhunden förvåna alla
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)