Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland blir dagen inte som man tänkt




En regnig dag

 

jag har bestämt mig för länge sedan

så fort det blev en regnig dag, så var

det tänkt att jag skulle gå igenom alla

papper efter min sambo, riva och strimla

 

idag är dagen regnig, regnet började

redan igår kväll så jag bestämde mig

regnar det när jag vaknar, då ska jag

ta itu med alla papper

 

dagen började med att jag vände på

mig sedan jag varit uppe vid sextiden

somnade om sov länge, det var skönt

 

när jag väl kommit upp ur sängen, bäddat

duschat, var det dags för frukost, jag

la boken jag läser bredvid mig på bordet

dumt kanske men det känns inte så ensamt

när jag läser några rader medan jag äter

frukosten varade länge, fastnade i boken

hade svårt att sluta läsa

 

jag såg på kartongerna med papper, dom

tar plats i mitt lilla rum, jag vände bort min

blick, satte mig vid datorn, läste, skrev, tiden

bara flög iväg

 

kände att jag behövde en kopp kaffe, det

blev inget morgonkaffe idag, jag sov för

länge, satte igång bryggaren, stängde

datorn

 

tog mitt kaffe, satte mig vid köksbordet

där låg boken, uppslagen, bara att fortsätta

läsa och det gjorde jag

 

kartongerna med alla papper i sneglade

jag på lite då och då men när lusten inte

infann sig får dom stå till nästa regniga

dag

 

men dammsugare kom fram det var nästan

viktigare allt grus och sten jag dragit in och

som sopen inte fått med sig det jobbet fick

dammsugaren göra

 

när jag ändå var i städtagen så torkade jag

golven med grönsåpa så nu doftar det hos

mig som det en gång gjorde när mormor

torkat sina golv med grönsåpa

 

nästa regnvädersdag har lovat mig själv

att åtminstone att jag ska börja röja i dessa

gamla papper får jag det gjort kommer jag

säkert att må bättre

 

 

 

anits 18 juli 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-18 19:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Svåra saker som väcker minnen kan kännas motigt. förstår diktarjaget.
2011-07-20

  Eva Helene VIP
Känner igen mig - det där som är lite jobbigt att ta itu med har en tendens att inte bli av . . .
2011-07-19

  Lars Hedlin
Mycket och inget kan båda hända en regnig dag! :)
2011-07-19

  Larz Gustafsson VIP
Snygg sommarbild.
2011-07-18

  Larz Gustafsson VIP
Regnet var i alla fall välbehövligt.
2011-07-18

  Bibbi VIP
Tack för Du tar oss med i Din dag!
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP