Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de nakna bladen

 

 

de visa

de visar

 

de visa vandrar stigar

vandringsleder

 

pekar med yttersta

falanger

 

vägars höjder samt stup

 

i hjärta bära de

 

ränsel av visdomsgåvas bladregn

 

de nakna bladens

ovikta

kanter

 

och natten är dagens moder

vaggar alla stigar i sin famn

 

smörjer såren

lägger bladomslag

 

plantiago

 

planterar dina önskningar

i jordeögons spirande

 

kvällsvinden

bär dagen in i hennes

famnandevärnads

lyssnande

 

hon gjuter balsam

över vågor

 

klippa med silverbladsfingrar

slitna toppar rena

 

och där vid dagstranden står han

leder dina steg följer dina stigar

 

ja modern fadern

öppnar sakta sina händer

 

ser i fröjdande ljus värme

barnen följa

 

i hjärta bära de

 

ränsel av visdomsgåvas bladregn

 

de nakna bladens

ovikta

kanter




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-20 00:12



Bookmark and Share


  Ex¤animo
enkelt - fantastiskt
2011-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser