Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ps) Läs gärna bloggposten om min första pilgrimsvandring på www.grubbelmia.se


Pilgrim

Jag beger mig ut på en pilgrimsvandring,
den första av sitt slag i mitt liv.

En kvinna ser mig, och viskar ett ord:
"Enkelhet". Hur finner jag den?

Jag ökar tempot, och någon tar min arm:
"Långsamhet, den är viktig nu".

Ser upp mot skyn, och fåglarnas sång:
"Andlighet". Jag öppnar mig.

Jag berättar om en smärta. Du lyssnar:
"Delande" Jag kramar dig.

Slänger mig i gräset, och skrattar högt:
"Bekymmerslöshet". Är här nu.

Jag släpper min oro, och kastar mig ut:
"Frihet". Äntligen funnen.

Ljuden försvinner. Känner susningen:
"Tystnaden". I dig har jag frid.




Fri vers av Grubbelmia
Läst 448 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-07-24 19:25



Bookmark and Share


  walborg
Riktigt bra text.
2011-08-02

  Feminaz
Jag längtar in i ett par vandringsskor och gott om tid!
2011-07-24

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-07-24

  sangel
Det är härligt att pilgrimsvandra. Dina rader väcker minnet till liv. Och sinnet
2011-07-24

  lodjuret/seglare VIP
En text som ger en hyggligt god eftersmak på den mentala tungan. Litet som att sitta i någon väns trådgård med fri tillgång till en väggkrypande stängel med fullmogna plommon av di ljust gröna....
2011-07-24

  Bibbi VIP
"Odla tystnaden, ty i den talar Gud."

Det bästa man kan ta sig för.

Applåd och bokmärke.
2011-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Grubbelmia
Grubbelmia