Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det normala är mitt uppror

Jag har sprungit länge nu
mest hela livet
gömt mig i mörka gränder
flytt från allt jag gömt i mina innersta hål
Medvetet har jag valt
att leva mitt liv i mörker
berusar mig med allt jag kan
för att slippa vidröra o erkänna
det som gör mig ont
Destruktiviteten kallar o drar

Ge upp, släpp taget!

Mina vålnader ropar i natten
minnen gör sig påminda
Går in på en bar
ser i glaset den bottenlösa
eviga sorgen
Levt så många liv
dött än fler gånger än jag fötts
försöker leva i mitt kaos
det normala är mitt uppror

Hur kan man fortsätta andas när luften gått ur?

Kan inte stå emot
knackar på hans dörr
släpper in mig i röken o kravlösheten
Vassa ögon med små pupiller suddiga av olycka

Jag går under nu





Övriga genrer av fröken pia
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-01-03 20:55



Bookmark and Share


  Christer VIP
okej...det här är bra...det enda kritik jag har är att jag tycker att är lite upprepande.

Så här tänker jag.

"Jag har sprungit länge nu
mest hela livet
gömt mig i mörka gränder
flytt från allt jag gömt i mina innersta hål"

Här handlar det om mörkret och om minnen (dåtid)

"Medvetet har jag valt
att leva mitt liv i mörker
berusar mig med allt jag kan
för att slippa vidröra o erkänna
det som gör mig ont
Destruktiviteten kallar o drar

Ge upp, släpp taget!"

Här återupprepas mörkret (vilket inte behövs tycker jag) och sen blir du ganska konkret i mörkrets fördelar (för att slippa vidröra o erkänna) och det behövs inte heller tycker jag...du beskriver det bättre på andra ställen i dikten. T.ex i nästa:

"Mina vålnader ropar i natten
minnen gör sig påminda
Går in på en bar
ser i glaset den bottenlösa
eviga sorgen
Levt så många liv
dött än fler gånger än jag fötts
försöker leva i mitt kaos
det normala är mitt uppror

Hur kan man fortsätta andas när luften gått ur?

och ännu mer i:

"Kan inte stå emot
knackar på hans dörr
släpper in mig i röken o kravlösheten
Vassa ögon med små pupiller suddiga av olycka

Jag går under nu"

Här vävs fördelarna in mer naturligt (kravlösheten) och utan att du skriver på näsan. Och tvånget att knacka på någons dörr istället för bara rakt ut säga"destruktiviteten kallar och drar"
Sista meningen är gripande och snygg.

Min tanke är alltså att skära ner lite. För att lyfta fram de bästa formuleringarna så att de inte drunknar i upprepningar runt nästan samma sak. För bra formuleringar saknas inte.

Men...det är bara ett litet förslag.
2006-01-11
  > Nästa text
< Föregående

fröken pia