Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och den

 

 

och den

 

vilken gjorts

onämnbar

av eder

 

skrider dansar värdigvördigt

med alla de sju i sina kupade händer

 

 

ni gjorde henne onämnbar

i det ni förpassade henne in i grottans mörker

 

 

vandrat har hon

 

 

nu nästan

alla steg

uppför

trappan

 

 

vart steg har hon låst upp

 

 

känner ni

doft av

 

liljeros

 

 

känner ni de blå skyarna andas

livskapande

 

 

 

ni lade henne i glömska

i det ni talade edra enskilda

 

avskilda

 liv

 

 

ni trodde ni lyfte slöjan

ni lade slöjan tätare om edra ögon

 

 

 

så lyss till

solens barn

 

månpärlsbärarna

vilka vattnar hennes hud

 

 

vattnar

hennes hud

edra vandringsleder

 

 

ur stjärnskålar med regnbågsfrön

 

tonande

in

i

 

 

väcker

 

hjärtflodens brusande stämma i jordebärarnas ljusögon




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-31 15:09



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Så underbart fin.
2011-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser