Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snuddarnår

 

 

och

 

vid den stora svarta stenen

ovalen

 

havsanemonens pupill

 

sköljde jag

fotblad

 

 

 

 

tusenskönor

flög fria

 

 

 

 

 

himlar andas

röda

 

mjukröda

kopparröda

 

 

skimrande mjukguld

 

 

 

staden lades in i dimmor vid flodbädd

tyst var tyst andades brisen

 

 

 

 

skalen säras hon seglar

dragen av vindmjuka dun

 

 

släpper

 

 

 

tusenskönor

är silverblad i vinden

 

 

 

 

omfamnar

himlar

 

 

är en skål

är ett klangspann

 

 

 

ur brunnen

ödebrunnen

 

 

 

hämtas

klanger

 

läggas i kopparkittel

 

 

 

 

en av de trenne rör med rönnstaven renad

 

 

 

och hon

den vackra rör vid kvällsvinden

 

 

 

 

han

 

 

 

står på fjärran strand

 

 

 

stjärnjungfrur

rör vid

 

 

hans pannas slitna

 

 

han lyfter

filtens

kläpp

 

 

rör den sakta runt

 

sakta stegras klanghästars rörelsevindar

 

 

 

lyfter

 

purpurhänders

 

kaskadregn

 

 

 

hennes ögon

lägger bro

 

 

 

stranddiadem

 

 

 

 

fingrar snuddar

 

 

når




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 162 gånger
Publicerad 2011-07-31 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser