Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid viskandesjön

 

 

vid talande viskande sjö

fäller ett träd barken

tecknen skrivna

av visdomshand

sköljes in

i jordar

 

lägg edra händer i varandras

ni har en lång spännande resa

att öppna

stig i båten

vid stormarnas

udd

följ den blå solens

röda dröm

 

 

hon lade sin midnattsblå mantel över axlar

mjukt böljade tung siden

i böljande vågor

 

så vackert rör sidenhand smekande vid varje steg markerna

gesten är en nuddande snuddande fjärilsvinge

mantel midnattsblå faller mjuka vågor

 

kapuschongen är vid

hennes ansikte

månens

skiva

 

ur panna rinner stjärnor

glimmande

tindrande

 

mantel midnattsblå bär stjärnor med

 

vacker rör sidenhand smekande vid varje steg markerna

stjärnsådd

stjärnor andas marker

 

 

hon är

han är

längtande

 

 

i nattens midnattsblå stämma

vakar vidvandrare

viskandevinden är deras mästare

 

ur mästarhand stiga mästare

 

vita vargar

sitta i

ring

 

 

trädet

det vita trädets ande

 

grät röda tårar

 

 

stigande

pärlor

 

 

blad stiga ur jord

lägga sig lager till lager

 

bergen växa i ring

 

vita vargar blickar vakande ut

 

en av dem ser kvinna stiga ur midnattsblå

 

dig har jag väntat medan skogarna växte

så bär vår väntan frukt

 

vita vargar ylar med hans

igenkännande

 

han ser månsilverspänne

stjärnspannet i hennes ögon

genom mantelglipa skymtar hennes bröst

han ber portbladen öppnas

och ser tjärnens mörka rundel

månens silverhand stiger fram ur mörkret

klarnar tjärnens spegelöga

han ser sitt ansikte

i hennes bröst

dig har jag väntat medan skogarna växte

så bär vår väntan frukt

 

vita vargar ylar med hans

igenkännande

 

hon lade sin midnattsblå mantel över axlar

i gryningsstrimma för hon kapuschongen av huvud

 

vad gör jag här

 

lägger ögonen i ängen

låt dem vara dina

 

låt mig se

 

genom

 

dina upplevelser

 

kan jag väl andas liljebörden

ett frö faller släpper skal hårdnande

kan jag väl andas liljesådden

vinden breder varsamt ut nätet

kan jag väl andas liljekalken

i vördsamhet dricker jag skymningsdroppen

möter gryningshänder

 

 

fjärilen sluter vingar

om svart pärla

 

vit andas den ut dalgången

 

 

allt närmre höres hammarslagen

 

befästa

 

 

hon ser honom

 

möta




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-02 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser