Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heden brinner

Heden brinner
Kan du komma undan?
Du stolte hingst
i natten ny
Gräset förkolnas
Kan du finna annat?
Elden kommer närmre
Ska du stanna, ska du fly?

Heden brinner
långt bort vid horisonten
där solen gick upp
Du smärta minns
sen du korsade elden
för länge sedan
Din hud stramar illa
på ditt bröst, där hjärtat finns

Flocken betar
lugnt ute på ängen
Kan blott du se elden
av starka och unga?
Du ser ett sto
Likt dej så full av stolthet
Har du missar ärret
på hennes kropp, vid vänster lunga?

Hon sprang också
rakt igenom elden
med annan hingst
då heden brann
Du sprang med där
Med annat sto då
Illa brända kom ni ut
Ensam smärta blott ni fann

Hon är det sto
som lade sin mule intill din
Tyst hon viskade du fick
och du tog din vackra märr
Men din hov rev hennes sår
och hon slog ut med kraft
Hon menade inte att sparka
vid ditt hjärta, på ditt ärr

Varför hota
det unga, vackra stoet
med bakåtstrukna öron
om bett och hårda tag?
Hon minns också
eldens grymma tunga
Du vill ha henne igen
Men du fruktar hennes slag

Kanske kan du
skrämma henne undan
Slippa känna hennes doft mer
Men du vet ej om du vill
Ärret stramar
Men du travar på trots motstånd
Du vill inte känna av det
Det gör ont om du står still

Stoet gnäggar
med hög och livlig stämma
Hon ser bort emot elden
Sen vänds hennes blick mot dej
Då du undrar
Kan hon se dej rakt i själen?
Plötsligt rusar hon mot elden
Kommer hon att döda sej?

Men hon visste
att hon inte kunde fly den
Att hur snabbt hon än sprang bort
Skulle elden hinna kapp
Trots sitt minne
av den fruktansvärda pinan
sprang hon rakt in ibland lågor
fylld av skräck, med hoppet matt

Heden brinner
Långsamt lågorna sej närmar
då du plötsligt hör ett skri
från andra sidan, vackre hingst
Kanske var det
hennes hemska skrik av smärta?
Eller var det blott av glädje
av att satsa, och få vinst?

Elden brände
men hon sprang för att få LEVA
och hon önskade vid Gud
på andra sidan komma ut
För hon mindes
att ur askan växer nytt gräs
Spröda strån som smakar himmelskt
blir till ängar, utan slut

Heden brinner
någonstans i sommarnatten
Men var är den stolte hingsten?
Och var finns hans vackra sto?
Han vill VARA
men är skräckslagen för elden
Han vill ha henne igen
men hon finns där gräset gro

1994




Fri vers av Sejd
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-02 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sejd