Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man måste tro, annars är det lika bra att lägga sig ner och dö.


Spårlöst borta

Hon sade till mig:

-Min kära vän
svaret ditt hjärta söker
finner du där uppe.
Bland himlavalvets evigt glittrade stjärnor
ett tecken där vilar.

Och med ett par blinda ögon
blir svaret som hennes hjärta besitter
lika svårsökt som en vit prick
i ljuset.

[Han sluter sina ögon]

Här,
där varje tecken
snabbt bryts ned till ett ingenting
där varje skärva från hans förflutna
rispat krossade hjärtan i jordskorpan.

Ja, här
i hans värld vilar ett ständigt tvivel
som tar plats
där annat borde gro.

Men samtidigt vilar här ett hopp
ett hopp om liv
om kärlek
och global medkänsla

Därigenom andas han.




Fri vers av livsstjärna
Läst 536 gånger
Publicerad 2006-01-04 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

livsstjärna