Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag älskar dina soldroppars väckande

 

i den stilla skymningen

däri orden är tysthängen i andningssalars

skimrande

smaragdblad

 

när skymningsfågeln

rör vid mina sinnen

 

är min önskan

 

se dig

vandra uppför stigen

från ängen

 

väcka

 

det hopp jag ej längre vågar hoppas

 

det hopp vilket jag så hårt

söker släcka

i mina händer

 

det hopp jag inte längre trodde

var min lott

 

från ängen

se dig vandra uppför stigen

 

viska ditt namn

taga min hand

 

så lämnar vi de släckta

bär i vår handkorg

lågors gryende

 

i ett av stegen

fylls jag i en stund av flykt

skälver

 

du ser djupt in i

håller mig

kvar

 

din hand är trygg

är renordad

 

 

vi vandrar med skogens salar

stammarna hälsar våra steg

rötterna följer oss

kronorna

susar

 

viker upp kupolens vingar

 

och där under nattens stjärndiadem

 

 

du breder ut mig i mossans mjuka

och där viskar jag

 

jag älskar dina solläppars lätta

dina soldroppars väckande

dina fingrars gnistfjärilar

jag älskar din doft

av skog

 

din närhets tonande

stämma

 

i det dina ögon smeker mig i kärlek

tränger måndroppar upp ur min källa

omfamnar dina ögons sannhet

 

jag älskar att älska dig

 

och det är i den stunden våra hudar

smälter in i varandra




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 293 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-03 21:34



Bookmark and Share


  pixter
underbart subtilt sensuell dikt... vacker som få
2011-08-08

  wildah
Dikten är skimrande, soldroppars väckande!
2011-08-06

  Ninananonia VIP
Ja, så är det :) soldroppars väckande är vackrast i världen :)
2011-08-03

  poetryGirl
så trollskt vackert
2011-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser