Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och haven

 

 

och haven lyfte pärlan

 

ur hav flög

svartbladad

 fjäril

 

är det en fjäril eller havens skugga

är det den slöja vilken lades

över hennes ögon

sorgfloret

 

månmoder rörde vid vingar

skimrande korp

 

lyfte ur

pärlan

mig

 

jag har vandrat till tjärnen

böjde mig djupt in

såg bladen

flyta

still

 

sorgfloret drog tungt

och jag vet att det återkommer

 

lyfte händer

bad lågor

till

 

pilen klöv stängda

luftströmmen

antände

 

glödens svaga

flämtning

 

lade lågorna  i tjärnen

varvid slöjans svärta

brann

i solglöds

mjuka

kyss

 

korpen

lade vit fjäder

i mina

ögon

 

 

och pärlugglan lyfte

natten

 

lade broderiringen i mina ögon

löste sömmarna

med månstrimma

 

ur mitt finger steg en tår

solen färgade den röd

rubinen

är

 

mitt hjärtas ros

 

visades vägen

genom

nålens

öga

 

sländan gav den trädda silvertråden

 

 

duvan satte sig

på min vänstra axel

 

 

vandrare

 

du

 

lyfter min vita slöja

in i gryningsvandring




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-04 23:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppfullt slut där sorgfloret förhoppningsvis skingras.
2011-08-05

  Ninananonia VIP
:) vacker är din gryningsvandring :)
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser