Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillhörighet

Läste för en tid sedan en intressant text
om storstadsbons kolonisering
av olika platser sommartid
i sitt sökande efter rötter

En träffande bild
för mitt vidkommande

Sommartid uppsöks
mitt sommarviste
som varit en fast punkt under i många år

Varje år får jag nya pusselbitar
möten med människor, berättelser
som bit för bit formar min historia

Det är inte bara sökandet efter barndomens somrar
det är något annat också

Tillhörighet
koloniseringen
blir "legitim"
för mig i alla fall




Fri vers av AA VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-05 00:25



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Lade ut min kommentar som en egen text:
Semestersök och semesterfinn.
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1345258

Tack för inspirationen!

2011-08-05

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
När vi är ute i naturen
blir tanken varsamt buren.
I lugn, ro och skogens sus
vi letar efter själens hus.
För den som kan stillheten finna
Har allt, och sig själv, att vinna.
Sedan vi åter till jobbet går,
letandet fortsätter nästa år.
2011-08-05

  Filosofen2
Det stämmer och då vi finner inre rummet gömmer sig nya mönster
inom oss. Tid och rum förändras medan minnen består.

Då jag var i Stockholm vaknade en sida upp inom mig.
Jag kände helt plötsligt jag var hemma, sen insåg jag då jag kom hem att pusselbitar hamnat på rätt plats.
2011-08-05

    ej medlem längre
Alla, oavsett hur vi bor och lever, försöker väl söka sitt sammanhang? Det är väl en ständigt pågående process året om och som är 'närvarande' i all vår 'kommunikation' med omgivningen, oavsett om samspelet är med den miljö vi befinner oss i eller om det gäller våra möten med människor o djur. Alla har ett behov av tillhörighet för att den vägen känna i finna sitt värde.
2011-08-05

  Ninananonia VIP
:) bra ..
2011-08-05
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP