Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägerelden

 

 

 

Tiden rinner
genom timglasets
förträngning

Sanden tickar
i strandens vågor

Hjärtat slår
sig ned vid lägerelden
och våra eviga frågor
besvaras i
dess lågor

Förändringens vind
viner genom vassen

Ljuset skiftar
Sinnet skiftar
Nya minnen föds
av det vi gör

Tiden rinner
genom vassens skaft
Sanden tickar
i våra minnen




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 477 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-08 10:11



Bookmark and Share


  Minkki VIP
elden fascinerar, de pyttesmå blå lågorna och de häftiga röda och gula på fotot. Fina bilder du manar fram, några rim som blänker till, fler än så kunde gjort texten till en 'kostymdikt' - förutsebar. Jag tycker också mycket om de skenbara upprepningarna. En dikt att slå sig ned vid, den andas ro, ger ro. Korn för korn tickar, rinner minnen.
2011-08-15

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Så kan det kännas för mig när jag sitter framför en lägereld...
En applåd och kanske en bokmärkning...........
2011-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström