Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När öst blir till väst


När man färdats tillräckligt länge,
förvandlas öst till väst.

Vem bestämmer när öst tar slut?
eller när väst börjar.

Står vi där i ett ingetväderstrecks land?

Vilsna.

Med kompassen i hand, snurrandes.

Var är jag?

Vad händer?

Eller, förresten.

Är det alltid öst till höger?
På kartan eller i verkligheten?

Om båten styr österut från japan

hamnar jag då på västkusten i USA?

Eller?


Jag bara undrar.







Fri vers av Piraya
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-09 22:55



Bookmark and Share


  Knickedick
Du får göra som Nalle Puh och gå och leta efter både en Öst-pol och en Väst-pol

Kommer att tänka på gåtan om två män som satt i samma båt. Den ena rodde åt väst och den andra åt ost. Vartåt rörde sig båten?
2011-08-16

  Larz Gustafsson VIP
Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två.
I Bibeln heter det att lika långt som öster är från väster ska Gud låta våra synder vara från oss om vi tror på Honom.
2011-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Piraya
Piraya