Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Djurparken i Al Ain 2011-06-18




Katalysator

En katalysator påskyndar en kemisk reaktion, utan att själv förbrukas.

 

Det finns mänskliga katalysatorer också!

Ditt liv känns miserabelt.
Du vill göra något åt det, men kan inte komma på hur...

Just då, i tunnelbanan, i butiken, på internet eller någon annan stans, råkar du byta några ord med en person du aldrig sett förut (men ändå känns allt så rätt).

Dagen efter, inser du att mötet har frigjort en lavin inuti din själ.

Bitarna faller på plats.
Du hittar en tidigare oanad kraft inuti dig själv.
Livet börjar fungera.

Några veckor senare har du gått ned 5 kg, bytt jobb och börjat måla. (kanske)

Och du skulle vilja tacka och krama denna person, som förändrade ditt liv.

Men man kan ju inte vandra som en idiot fram och tillbaka utanför Åhlens varje dag, i hopp om att stöta på samma person igen. Hon kanske inte ens var från samma stad...

 

I stället ber du till Gud, om att du själv skall kunna bli en katalysator för någon annan...

 

Kedjereaktionen har startat.
Då kan det gå fort!

 

Lägg en droppe blod (med faktor K) i ett kärl med vätesuperoxid, så förstår du vad jag menar!

 

En sak till: Kraften kommer inifrån dig själv. Det gäller bara att hitta och frigöra den!




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 998 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-11 13:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som gör mig glad ! :)
2011-08-17

  Minkki VIP
jag älskar dina bruksanvisningar - var får jag tag på vätesuperoxid?
idén är fin, tack för den!
2011-08-16

    ADI Nehlin
sant så är det..klokord
2011-08-14

  Ninananonia VIP
Underbara tankar här! :)
2011-08-12

  Ari Viklund
Ur djupet av mitt hjärta
av Kärlek och Ljus
Önskar jag idag att alla
människorna kommer
samman i en sann
ödmjukhet för att imorgon
enas av underbar kraft
av Kärlek och Ljus

En kan starta en lavin!

Tack för underbara ord!
2011-08-12

  anits VIP
Mycket sanna och kloka ord
2011-08-11

  walborg
Stor applåd för denna uppmuntran.
2011-08-11

  thyra
Sanna ord!
2011-08-11

    ej medlem längre
Ja, vi behöver verkligen varandra!
2011-08-11

    Birgersdotter VIP
Jo vissa får man verkligen energi av..
2011-08-11

  SpamPippiL VIP
Tack, jag behövde lite peppning för att komma igång idag. Flyttrött som jag är. Kanske får jag igång grannen nu oxå :)

Vissa människor blir man väldigt energisk av medan andra drar energi. Gäller att välja sina vänner. Ha en bra dag.
2011-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)