Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu...

 

I denna stund ja, i detta ögonblick

ja, i skrivande stund

ja, vid denna tidpunkt

precis Nu är ett Nu

som försvinner direkt

när ordet blir sagt,

läst eller tänkt.

Nu för två minuter sedan

blir ett nu, då för en stund sedan.

Just nu som redan blivit då.

Hinner man?

Kan man fånga nuet, kan man leva i nuet

när nuet försvinner innan man hunnit

fånga just den stunden?

 

(c) tk.

Texten är taggad med NU.




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 273 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-08-14 10:36



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Intressant reflektion kan man ?
2011-08-14

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna text är taggad med ordet NU, så den går att hitta på
http://www.poeter.se/tagView.php?tagId=784

Dessutom är den inlänkad i temakatalogen:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1349040

2011-08-14

    ej medlem längre
Tänkvärt!!
2011-08-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja att vara i nuet
är att glömma tid
och rum då ta tar man
till sig nuet och är
inte alls dum...
Så Din tanke
var inte alls dum!
2011-08-14

    ordskalv
Egentligen så finns det inget nu. För nuet är aldrig ständigt.
2011-08-14

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Åh, vilken härlig text.
Att hitta nuet, handlar just om att inte försöka hinna!
2011-08-14

  Eva Helene VIP
I nuet är vi med om att skapa framtiden . . .
2011-08-14
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra