http://www.svd.se/kultur/understrecket/handlingen-ar-storre-an-kanslan_6386044.svd

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.svd.se/kultur/understrecket/handlingen-ar-storre-an-kanslan_6386044.svd




Kommentar till en kommentar av lodjuret till texten "Tack mina belackare!


En apa spankulerar längs en flod när han får syn på en stor fisk och omedelbart intalar sig att den håller på att drunkna. Han drar upp den och sätter sig bredvid den på marken och medan den ligger där och sprattlar gläder han sig innerligt över att den så tydligt håller på att hämta sig. När den plötsligt inte sprattlar mer blir han både förvånad och bedrövad och tänker att han måtte ha kommit för sent: ”Nästa gång jag ser en fisk ska jag vara snabbare i vändningen”, lovar han sig själv.

 




Fri vers av Pitbullpudelns kärna
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-15 23:53



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Kommentar till Lodjurets inlägg med avseende på att vi är ett misstag av naturen ...

- Livet är en sexuellt överförbar sjukdom med 100 procentigt dödlig utgång ...
Ergo: Det blir inte bättre än vad vi gör det till ...

I övrigt håller jag med det jag tror du som skrivit kommentaren till Lodjurets kommentar, avser ...
- Vägen till helvetet är beströdd med goda föresatser ...
2011-12-02

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker det känns lovande att en apa kan tänka ungefär i den där stilen och även bry sig om andra 'djur' till den grad att apan skulle vilja rädda dem från att drunkna. Jag har själv varit nära att drunkna, både i vatten såväl som i dumheter, där har då alltid funnits minst en apa (förlåt, människa) som sett mig i mitt bryderi och försett mig med turen, åkturen som det skulle visa sig, att få ligga och ta igen mig i en ambulans. Det är ganska många apor (förlåt, människor) som tror sig kunna rädda andra, även dem som inte alls b e h ö v e r räddas, genom att söka frälsa dem till en eller annan ism. De går helt enkelt vilse i sin mission genom att inte i någon egentlig mening alls fråga först. Så finns det de som tror att de måste rädda folk från att vara sig själva. Just i detta specifika fall tror jag det rör sig om ett slags misstag, ungefär på samma sätt som att människan är ett naturens misstag. Vi skulle egentligen inte ha funnits. Vi skulle egentligen inte ha varit här. Stöd forskningen som försöker ta reda på om det finns en räddning för oss människor, innan allt är för sent.
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Pitbullpudelns kärna
Pitbullpudelns kärna