Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Så svårt att somna

  

jag läser en stund, men känner

att jag har svårt att koppla av

går upp tar att kex släcker lampan

 

 

 

jag intalar mig själv när min

lampa släcks att jag ska sova

gott tills väckarklockan ringer

 

 

 

det är varmt i rummet, går upp

och öppnar fönstret, skönt med

lite kall luft

 

 

lägger mig igen tankarna far

runt i huvdet på mig, försöker

slappna av

 

slår på radion där är bara skrål

musik, som jag inte orkar lyssna

till i den sena midnattstimman

 

 

så den slår jag av igen, måste

ändå ha somnat en stund, vaknar

med ett ryck att en bil kör fort

ute på vägen

 

nu är det tji att somna om, så

jag går upp ser ut genom fönstret

ser att det lyser i ett par fönster

längre ner på vägen

 

tar en liten bit banan vet att det

lugnar lägger mig igen ser på

klockan kvart i tre bara två och

en halvtimme tills jag ska upp

 

sen måste jag ha somnat, för

jag vaknar av att väckarklockan

ringer

 

jag har ställt den på byrån en

bit från sängen så jag måste

gå upp för att slå av den

 

det tar en stund innan jag är

så pass vaken att jag kan sätta

mig upp och nå väckarklockan

för att slå av den

 

 

känner att jag sovit för lite men efter

en kopp kaffe är jag vaken, ja jag

drack en kopp kaffe trots att jag

inte skulle göra det

 

det blir så mycket spring på toa

när jag dricker kaffe, men nu är

det gjort och jag är så pass vaken

att jag kan ställa mig i duschen

 

 

efter att ha duschat och ätit frukost

är det dags för mig att åka till sjukhuset

och jag hoppas det ska gå bra så jag

slipper dit igen

 

 

 

 

anits 16 augusti 2011

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-16 07:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Känns igen.
2011-08-20

  aol
så fint du beskriver in tid vad du gör och tänker, gillas
2011-08-16

  Larz Gustafsson VIP
Härlig bild. Vilken skärpa!
2011-08-16

  Larz Gustafsson VIP
Ju mer man försöker desto piggare blir man. Det är som en ond cirkel.
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP