Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vitt brus


skål
skrål
skralt
skal

tom ton
tar över


klocka tickar
hjärta slår
blod pulserar

samma takt
otack
för schemalagda dagar
ditt liv passerar revy

en varieté
utan applåder




till och med musiken
söker disharmoni
för att inte komma
i kollision
med tidsandans barn

tidsanda som dansa
utan anda

dirigent med pinne
tappat noterna sedan länge
viftar snabbare

ingen skall märka
hinna upptäcka
orka nedteckna
de dubbla pulsslagen
mellan raderna

ytsim kräver snabba tag
utan kläder
famlande famntag fumlar
kväver syre
utrymmet ytan kräver
dränker tankens frihet

rosslar
-vattnet så kallt
blundar
-hjulet så snabbt
dövar
-diskanten så hög

bruset fortplantats
stiger från ditt inre
luftbubblor from botten

skapar egna dissonanser


och du är inte längre du




Fri vers av Regular
Läst 323 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-16 15:08



Bookmark and Share


  Vici
Shit!
Det här var bra!
Som du har fångat tidsandan här!
Det här får en att KÄNNA att "ur led är tiden"
Och rätt så: vart tog musiken vägen?
Var är rytmen? Harmonin?
När skall vi hinna tänka?
Är våra tankar ett hot som måste kväsas?
Och varför?
Är jag, med mina tankar, ett hot?
Vad skulle hända om jag fick bli jag...
OSV;-)
BRA!
2011-08-28

  Margithe VIP
Ja det var en text i rusande fart...
men också ett stort allvar Bra....
2011-08-19

    ej medlem längre
Jag blir stressad av att gå in i den här texten!

Elegant och effektivt om tidsandan . . .
2011-08-17

    papillon
Jag är i vanliga fall föga entusiastisk över denna typ av radbrytningar men här har du verkligen utnyttjat kortradernas möjligheter med stor skicklighet i en väl sammanhållen, "snubblande snabb" text med imponerande kraft. Det är bara att applådera!
2011-08-16

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular