Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den talar nog rätt mycket för sig själv, inte sant?


Inte ge upp

Mitt heliga löfte att kriga mot verkligheten
håller i sig.
Jag tänker inte ge upp.

Du behöver inte vara med,
du behöver bara hålla ut.
Den här striden är min, så om du vill kan allt ansvar tillskrivas mig.
Jag kommer nog att skylla på Gud ändå om det går åt skogen.
Gubbfan!

Jag brukar inte kasta bort bra saker, även om jag låtsas ibland
så bra att jag nästan tror på det själv
för dramatikens skull.
Estetjävel!

För ända sedan jag såg morgonljuset glittra i ditt leende
då du envetet hävdade att du
”måste skriva ett dagboksinlägg om det här.”
(fast du aldrig gjorde det)
så visste jag vart tåget var på väg
och det finns inga stationer
värda att kliva av på.




Fri vers av Yvonne Diana
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-05 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yvonne Diana
Yvonne Diana