Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en lus på en tjärsticka

 

 

Som en lus

på en tjärsticka

låter ganska fastlåst

och kört

Som ett rö

för vinden

låter blåst och bortkommet

Lika barn leka bäst

Som man bäddar får man ligga

Gräset är inte grönare på andra sidan

Borta bra men…

Stämmer allt detta

eller är det bara

sätt att förlika sig

med att vi ingenting vet

om det som

komma skall

ett slags tröst

för de barn

vi ju ännu är




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 586 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-22 13:13



Bookmark and Share


  Minkki VIP
kanske det, och kanske också erfarenhet... intressant, förresten, i Finland går lusen inte upphöjt på en tjärsticka utan bara i tjära ;)
2011-08-22

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Ja du,

Om detta tvistar de lärde...
2011-08-22

  stenhur VIP
Det har du rätt i! Det menade nog också Strindberg när han sa att vårt behov av tröst är omätligt
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström