Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hej, jag heter Kristina och är läkare här


allt man gör för att man en gång ska få säga
hej jag heter Kristina och jag är läkare här

alla sömnlösa nätter och aldrig någon avkoppling utan dåligt samvete och så 
dimman över huvudet som alltid låter mig skimra av otillräcklighet

jag har aldrig sett någon annan väg
fanns det någon som jag aldrig såg?

alla malande frågor och höga tillrop inifrån som
säger varför skulle just du göra det här

när det troligen, förmodligen, säkerligen finns
tusentals i den kön som skulle gjort det bättre

allt man gör för att en gång få säga får jag
lyssna på dina lungor
fråga hur du har det hemma
känna på din sköldkörtel
spruta in bedövningen nu


får jag, är jag, kan jag någonsin bli så bra att jag blir värd att
be om ditt förtroende när du har ont




Fri vers (Prosapoesi) av IngenGlittrarSomStina
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-25 00:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkar som Kristina blir en läkare man kan ha förtroende för, som inte sitter på höga hästar och tittar ner . . .
2011-08-25
  > Nästa text
< Föregående

IngenGlittrarSomStina