en regnig dag kan man få ha det lugnt och skönt

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en regnig dag kan man få ha det lugnt och skönt




REGNET

regnet öser ner utanför mitt fönster

precis som det gjort hela dagen, med

något uppehåll mitt på dagen

 

jag lyssnar till regndropparna, som slår

mot rutan, glömmer det jag tänkt göra

denna dag

 

sätter mig tillrätta i soffan och läser

jag har varit hos hundarna en stund

dom blir ledsna när jag går

 

vill inte se på mig, det är annat när

jag kommer då är dom glada viftar

på sina svansar visar att jag är så

välkommen

 

jag hade tankar på att dammsuga

när jag kom hem men våt och kall

som jag kände mig när jag kom hem

 

är det mycket skönare som jag gjort

dragit en pläd om mig en kopp kaffe

så sätter jag mig soffan och läser

 

tvättmaskinen satte jag igång direkt

när jag kom hem hör att den börjat

centrifugera då är den snart färdig

 

jag läser och drömmer mig bort

från regnet och den grå dagen

hoppas att regnet gett mig till

i morgon

 

 

anits 25 augusti 2011

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-25 21:19



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Skönt med en regnig dag efter soliga, då man får vara inne och kura. Mysig text!
2011-08-26

    Birgersdotter VIP
Du ger oss fina vardagsbilder
2011-08-26

  Anya VIP
Fin, stillsam bild över en vardag.
2011-08-26

  Bibbi VIP
Tack att Du tar oss med i Din dag!
2011-08-26

  ULJO
Regniga dagar kan också ha sin tjusning, vid brasan med en god bok. Men det har varit för mycket av den varan denna sommar, endast Herr Kantarell jublar där i mossan.
2011-08-25

  aol
ja ibland blir det för mycket
2011-08-25

    Ken Cassel
Vi Stockholmare har blivit ganska så försonade ifrån regn den här sommaren
Tack och lov!
Helt otroligt
Och imorgon och på lördag så ska det visst bli upp emot 23 grader varmt med sol
:)
Yippie!

Kramar!
2011-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Jodå, regn kan ha sin tjusning. Men det har varit lite väl mycket av den varan på sistone.
2011-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP