Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

guldkullen

 

 

det var

 

vid den högra tallen

ekorren

släppte

kotten

 

rakt ned i min hand

kottens fröblad

sprack ut

i handen växte

sjuhundra tallar

och vindarna susade höga

 

ekorren

fick vingar

lyfte mig med hela skogen

vi flög

dit

 

ja var det vet vinden månen och jag

 

så var jag en tall i den höga skogen

ekorren

var en orre

allt under ekens blad

nyponen

glödde

brann

höstlika

 

lönnen började ana sina eldkläders prakt

 

var

 

det

i en av alla regniga dagar

steg solen högt

molnländerna

rörde vid

sänkta

 

det kittlade lustigt i rötterna våra

vi visste inte vad det var

nog såg vi

upplevde vi

att detta var av vikt

 

solen vandrade i rundel

kanske var det en växande sockertopp

runt

runt

runt

ritade solen

 

molnländer lyfte så kullen upp

var detta ett guldägg

var detta vad

 

var

 

det

 

solen vek ut mantlar skira

lade dem runt kullens kropp

 

guldkulle

begynte djupsurra

brummande

dova

brösttoner

hösttoner

 

humlan lyfte med pollenmjöl

 

så sitter jag

i kvällningen

i tacksamhetsljus

dricker te med honung

ser sol stiga in i sjö




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 128 gånger
Publicerad 2011-08-26 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser