Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till en nära

 

 

det går ej att vrida tiden bakåt

det går att förändra varje stund i är

 

i framförsikt

i framtillit

 

det går att förändra varje stund

i ljuset av fram

 

 

 

nu vänder du

dina trötta ögon

in i solvinden

 

alla de slag

du

givit

dig

 

vilka naglat fast dig

vid pinorisen

pinopålarna

 

de slagen vänder du

ser frösåddens

rena

knoppning

 

ögon såg dig i alltidkärlek

 

du

var

den vilken

kastade

hånen

 

nu

 

vänder du alla dessa slag

in i

solvinden

 

i din barndom gick solen upp över dig

detta upphörde aldrig

du knöt duken

skuggduken

med tvåtusen knopar

 

hårdare

hårdare

 

tills dina ögon blödde

 

i din barndom

vaggade du

skuggan lugn

viskade; dig skall jag omfamna i ljus

 

ditt hjärta

en sol så fylld av godhet förmådde ej

 

din skugga

den syddes fast

av virvlars

crescendo

vilka bad dig

vakna

 

du drabbades av löftessmärta

av att ej infria ditt löfte till din egen skugga

 

hur

kunde

 detta ske

 

karusellen

 

du höll dig fast i kramp

slungades aldrig ur

ut i periferin

 

tankekarusellen begynte snurra mot dig

du har varit i en farlig karusell länge

ja, den snurrade mot dig

 

nu ber jag dig

 

vänd den till dig

till medgång

till en godkarusell

 

var nu snäll och lyft fram dina fina sidor

så tar de sidorna över

bit dig inte fast vid

de negativa

sidorna

 

och gör du det

biter dig fast ännu en stund

 

upplev då

 

att detta är din skuggas trängtan till ert ljus

de slag du slog med knuten näve

vänd handen

smek din

kind

 

gläder mig i det jag ser er

vandra i skönhet

du i din helhet

ljushelhet

 

allt är

du

 

nu vänder du ditt ansikte in i solvinden

 

solen går upp

över dig

 

därmed vänder du denna släkts

negativa

upprepning

 

och det har varit svårt

hålla mitt eldfång

åter

 

det går ej att vrida tiden bakåt

det går att förändra varje stund i är

 

i framförsikt

i framtillit

 

det går att förändra varje stund

i ljuset av fram




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 128 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-27 00:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
En dikt till förtröstan. Den böljar fram och är vackert hoppfull fast mörka moln ses i bakgrundens barndom.
2011-08-27

  Anira
Vackert...förändringarnas hoppfullhet

Inger hopp för framtid...
Tack!!!
2011-08-27

  Johan Bergstjärna VIP
En vacker dikt som är så fylld av tillförsikt och hopp och skönhet.
2011-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser