Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lindrandevävan

 

 

många är trådarna i lindrandets väv

 

vägar

stigar

att

lindra

 

hade du sett mina tårar i den ensamhet jag kände

hade du omfamnat sett hört min ryggs bön

hade du mjukt lagt armarna om mig

tyst tröstat låtit mig uppleva

värmen av dina vingar

hade du talat mig ur min ensamhet

i människodalen

 

då vänder jag mitt ansikte till dig

 

jag fann en dröm till slut

 

målad snickrad

skulpterad

snidad

tonsatt

eller

vad

 

den lindrar mina stigar

 

sätter mig i ditt knä

lutar mig ömt in i din famn

hör ditt hjärta mjukt sjunga

 

lövhand kupas

rör min kind

 

fingrar flätas i varandra

fjärilsvingar

är våra händer

rännilar

vatten

 

vindar rör mina sinnen

 

jag fann en dröm

till slut

 

och jag tackar dig vackra träd

i stenlundens

åldersvisa

närhet

 

var vaksam människobarn

allt är inte det vilket uttalas

så många sovande

sliter

rov

i sin rädsla

för sig själv

 

 

och jag säger dig människobarn

vänd ditt ansikte in i regnbågsljus

 

se färgerna

i

 

ditt

 

liv

 

balansen är

att uppleva behag i dem alla

ty de vandrar alla i varandra

 

och jag säger dig människobarn

vissa talar starkare till dig

till din närvaro

 

våga stå

rakryggad

 

sägandes

det är sant kanske jag ej behöver

däremot har jag behov av

 

och varför

skall jag

ej tillåta mig detta

 

 

och jag säger dig människobarn

intet människoväsen

 

har rätt att tråckla sin skugga över dig




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-27 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser