Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kröningsdopfärd

 

 

kor betar i ängens höga sensommarhav idisslar lugnt

idisslar stilla i begrundansljus

ögon andas all  värme

 

i lång vit klädnad följer korgossen

korbarnet prästen

 

rökelsekaret svingar

kedjor rasslar

är det skogarnas andning

 

 

stannar   innanför dörren

 

bladskålen

 

väntar mitt insteg

 

 

vart   förde dig slädens medar

facklornas

bjällerklang

 

 

 

doppar fingrar i

källvatten

 

tänder   ljusen

 

i varje låga lägger jag dåkorn

in i blivkorn

 

niger djupt

inför jorden

gjorden

 

orden

 

 

helt   stilla

sitter

 jag

 

med händerna utslagna

 

fingerblad

kronor

eldskålar

 

 

sluter  ögon

 

inväntar

väntar

in

 

orgeltoner

 

 

tonerna

 

 

tonerna genomvandrar mig

 

är stigsvarare

 

 

stigfinnare

i

svarsregn

 

 

lämnar   alla dessa

glasade fönster

 

 

ensam är jag ej

 

jag drömmer dig

osynlige

alltid hos mig

nära

 

 

du  sitter vid min sida

 

på stenbänken

 

 

skivan

 

i grottan

 

 

vi hör

hör droppar

urholka

stenen

 

stenen

omfamna

droppar

 

 

våra   händer

svarar varandra

 

lämnar alla dessa

slutna

fönster

 

 

i cirkel

vid vattensmycke

 

i oasen tvagar vi

våra far

hågor

 

andas vi varandra

 

varandras

djuptoner

 

av

 

viljans

kröningsdopfärd




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-28 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser