Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

din hand

 

 

 

i natten lystes himlen upp

norrsken sydsken

himmelssken

 

himlar kastade

hällde ljus

över hennes hud

marker

 

kanske sökte de nå alla slutna ögongropar

 

så vackert

dansade ljusskenet

 

långt bort hördes åsktrumman

regnet inväntade

 

ljusskenet vandrade allt närmre

 

 

var det runt mig

 

blixtar

fladdrande ljusvingar

susande

svepande

rörande

vid

 

händerna vilka smekte trumman

blev intensivare

alltmer fyllda av värme

 

tonerna steg

 

ljöd vida

 

 

det var i den stunden

 

regnfolken skred in

bärandes

ämbar

 

lerkrukor

 

mantlar böljade

böljade

 

sakta vände de lerkrukor

kvinnorna

vattnade markerna

 

männen vakade över kvinnors rörelse

 

 

 

kanske var det deras ögon

kanske var det deras kärlek

 

kanske var det deras visshet

vilken

nådde

 

så nära

 

i morgonvinden synes trenne

 

safir

rubin

smaragd

 

i gräsets cirkel

 

 

 

och jag stiger in i dagens bröst

 

 

du lade din hand i havet

 

solstjärna

skänkte

väg

 

snuddade vid tjärnöga

i mossbädd

sov hon

 

 

trenne fjädrar

målade mina

ögon

 

en skrev morgon tydlig i fram

en upplyste därigenom ekotempel

en skrev däri är

 

du lägger din hand i sjö

 

tecknen

nycklarna

 

vid stenbordet

under stjärnbaldakinens vindar

raspade penna

mjukt

 

fjäderpenna är du

av glas

 

kristall är du danad i

av indigo är din färg

 

arket fylldes av tecken

sand hälldes över

 

tecknen

sjönk

in

 

 

din hand seglar i sjön

 

 

trenne fjädrar

målar mina

ögon

 

bege dig till tjärnen

 

vaknar med ark i hand

 

stiger ur mossbädd

 

 

tjärnöga klarnar

rör vid

talar

tänder en eld

det är ditt hjärta

håll upp arket

inför

 

tecknen stiger fram

 

du lade din hand i havet

jag stiger i

 

solstjärna

skänker

väg

 

safir

rubin

smaragd

 

i gräsets cirkel

 

i gräsets cirkel

 

och jag stiger in i dagens bröst

 

 

i månkammaren lade hon kudden mitt i

 

nycklar

la hon i ring

 

sländan var still

spolveven var tyst

 

hon fäste trådarna

i knypplar

 

korsar

vrider

 

fäster med nålar

 

knypplar spetsen till nattskrudens fåll

 

 

älskade

jag viskar ditt namn

allt medan jag gör så

och jag skall

dansa för

dig

 

i drömmen

drömda

ljusman

 

 

i gryningen vandrar hon

in i ängen

 

 

just i den stund dimfolken

sveper in i skogen

 

just i den stunden

träden öppnar mantlar

 

så är de ett

 

hon bugar inför skönheten

 

helt utan kuvad

med rakstrålande blick

 

och hennes hjärta skimrar

genom klädnaden

genom huden

 

 

hon är

en morgonstjärna

i ängens handkorg

 

 

och jag stiger in i dagens bröst

 

 

din hand är hos dig




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-28 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser