Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

härförliden

 

begav mig in i vimlet

 

 

viljan

känna

livspuls

känna

liv

 

drog mig

var min släde

i dagen

 

mötte härförliden en man

en stund varade en stund

 

han kom fram

bara

 

sådär

 

sådana steg  tilltag smakar gott

 

 

och mannen började tala

 

inte

 

om

runtom

utan det han lärt

 

han talade

ur sitt hjärtas kunskapsbrunn

den  gåvan önskade han giva mig

 

han stannade

 

för mig

 

 

vi hade aldrig mötts

mötet passerade

förbi

 

kanske såg han mitt behov  av

en röst

 

 

han kom fram

bara

 

sådär

 

uppskattar mötet    med en man

vilken ej talar

 

om

förbi

 

utan talar ur det

han andas i liv

 

bara vågar stanna

i nykterljus

 

kanske såg han mitt behov  av en röst

kanske lyser det i de stunderna i mina ögon

 

 

jag är kvinna

begav mig ut i vimlet

 

till stadspromenad

för att känna att jag människolever

 

för en stund mötte jag en man

han kom fram

bara

 

sådär

 

 

 

 

en man  såg mig

stannade

 

kanske

 

såg han mitt behov  av en röst

 

jag tackade honom för

samtalsstunden han gav

 

 

såg honom gå

 

och hur konstigt det än höres

så är det efter dylika möten

 

stigen andas

tyngre

 

mötet lever

i mitt hjärta

i tacksamhet

 

någon stannade

bara

sådär

 

för en stund på stadens torg

fick jag snudda vid

 

kanske

 

jag är kvinna

har en kvinnoröst

 

för en stund mötte jag en man

han kom fram

bara

 

sådär

 

det

 

var konstigt

 

tror jag fortsättningsvis stannar

inom boplatsens väggar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 538 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-29 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser