Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klangfåglar

 

 

tvagade mig i daggkåpeblads händer

i bäckens klara gåva

 

nattskrud

den med spetsbården

bär jag

 

vacker är spetsens rosensång

vit rodnande vid drömmens  dröm

 

i natten släppte jag

klädoken

 

klä doken

 

kläd oken

 

vindar

lyfte kjolar

 

kjolar är så mycket mer

höljer värnar smeker

sa vinden

 

bar mig till en stig jag ofta vandrat

 

i fjärran såg jag bergen resa sig

vågor dalar höjder

kammar

 

kammar molnen

slätten

ren

 

lyfte glaset helt rent

fritt från imma

 

silverne klockor

ljuder

 

i trädets fingrar

 

vita kaniner

mjuka molntussar dansar

stenar bär i himmelsflodens

klara strömmar

vindar

ler

 

de långa hornen ljuder

gongongar spräcker

lagda murar

 

silverne klockor ljuda

i trädens fingrar

strupsegel

fylls

 

bergen löses

sanden lägger sig i mjuka vågor

 

stjärnor bäres i händer

i nattens klara

 

vindar lyfter nattens mantel

baldakinen böljar

tältfliken

föres

till sidan

 

stiger in vilar i mjuka kuddar

eldfat glöder

dofter

stiger

 

mörka ögon

klarnar

stjärna

i din

hand

 

du lyfter duken

stavar vilka höll möts

är blommande

grenar

rötter

är

bäckar

vattnar

sand

 

stammen är

vår förenade vilja

kärleksvilja

ur denna

växa

en rosenlotus

 

ännu en stund dröjer baldakinen

vi sitter i eldskimran

dina ord omstrålar

och jag andas

liv

 

bilden av dig

nära

löses

 

baldakinen är vingar

 

berg växer ur sanden

vinden

bär mig till en stig jag ofta vandrat

 

vid foten av berg

landar jag

 

vit är nattskruden

med spetsbårdsfållen

löses

 

vid vart steg löses rosenbladen av är

 

och floden av är skimrar i framblick

 

lyfter händer

bär lågan

 

vandrar stigen

 

står i bergs krona av stenar

planetsfärers danande

 

vita stjärnblommor

de är där

för

mig

 

blickar

vida

 

månsilverdalen möter mitt är

och hon sköljer mina matta

 

jag lyfter mina händer

lågan

 

är en fågel

 

vilken bär min sång till dig

 

 

i träden hänga molnkjolar

 

det blir regn

 

ler

 

vinden

 

 

lågan släckes ej

 

det vilket är

är

 

endast den vilken kan höra hör

 

 

klangfåglar lyfta ur träden

 

regnbåge

är lågans

värnandehänder

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-29 13:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser