Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växlande...

 

En störtskur den behöver

ut ur molnen snabbt

det strilar och samlas i pöl

det vill inte alls ge tappt


visst är vårt väder växlande

inget väder är sig likt

solen håller inga löften

det mörknar och blir avgrundslikt


hagel nästan stenkulsstora

täcker buskar och rabatt

anar vinterns tröstlöshet

snart finns vår vinternatt


Efter hagel regn och rusk

skiner solen varmt och gott

kläder läggs för värmen tär

och strax av moln vi skugga fått

 

(c) tk.




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 133 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-31 17:42



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
väl skriftat..tyckte om
2011-09-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Väder kan man
aldrig gissa vad det
skall bli det gör som
det vill, det är bara att
hänga me´le om man
får sol och lite skugga
och så där lagom kan
det väl få dugga.
Växlande beskrivet!
2011-08-31

  Fredrik P. VIP
förstår att det skånska
o/vädret varit ovanligt
omväxlande i sommar.
tack för att jag fick känna
på det i diktens fina form.
2011-08-31
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra