Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggad som  BLÅTT.  Andra dikten av 12 - en på temat BLÅTT för varje månad till och med juli 2012. Ett naturligt tema för oss nära polcirkeln...




Septemberblått (Tema BLÅTT)

 

Skördetid för Bacchus

Dags att pressa solens sötma

ekande av jordens smaker

Att lagras i mörker

För att kanske lysa upp

ett angeläget möte

mellan två människor

två hjärtan i brand

i kandelabrars ljusglimmande

samförstånd




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 318 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-09-05 13:49



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En härligt aptitlig text både för öga och mun.
2011-09-07

  stenhur VIP
fint om vad som kan ske i tidens fullbordan från det som var blått en dag...
2011-09-05

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna vackra druva
på mycken smak ruva
2011-09-05

  Minkki VIP
var har du plockat druvorna? En så vacker bild, blågrön... undra på att den septemberblå texten blev så moget lyrisk
2011-09-05

  Teresia Ridell
Bländad av färgerna på bilden. Fantastiskt !! Och din texten är sannerligen fin att läsa. Två sista meningarna får mig helt i go sensommarstämning !
2011-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström