Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...trots allt




9/11

 

En sån tur

att World Trade Center

inte rasade

två månader tidigare

Då hade 7-eleven fått stänga

för sämre reklam

kunde man inte ha fått

Nu tio år senare

och Bin Laden sitt öde nått

vi tänder ett ljus

för de människor som blev krasade

Vi kan inte förvränga

symboliken i dessa två hus

Vi är bara människor

av kött och av blod

som kan tändas av heligt hat

eller ändå trots allt

gjuta nytt friskt mod

respektera vår granne

hjälpa de sjuka och svaga

och visa varandra att

vi visst kan lära av fel vi begått

Att livet är heligt

Att vi ändå, trots allt, har förstått

 

 

 

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-11 00:42



Bookmark and Share


  Jocy Joyless
Ja det var en jäkla tur för Seven Eleven...
2011-09-12

  Anna*
Mycket tänkvärd och sund text mitt i allt virrvarr av tankar kring detta. Gillar kopplingen till 7/11! Strålande!
2011-09-12

  Minkki VIP
tänkvärda ord - kanske tar vi oss vatten över huvudet med kravet att älska vår granne, kanske man kunde börja med att inte bara visa utan också ha respekt för andra åsikter än ens egna, förträffliga? Det är svårt att ta in tanken på makt över liv och död som någonting vi har rätt att gripa, att se den mosaiska principen leva kvar. Jag förstår naturkatastrofer, kanske hatet är en mänsklig naturkatastrof? Tack för din text och tro på respekt för livet.
2011-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström