Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

brukar drömma dina ögon

 

 

viloblå andas kvällsfågels skrud i skogens duva

sitter vid svarttjärns öga

 

 

vari skimrar stjärnvindar sina ord

 

i ängdernas höstdroppar

regndroppar

 

 

vilka skrider till tjärnen

 

och varför är tjärnen svart

 

se nattens himmelsblå

midnattsblå så vet du med ens att detta svarta är indigo

 

därför skimrar stjärnvindar orden i denna tjärn

lägger själsdroppar i detta öga

 

 

 

älskade

både du och jag vet

 

 

jag brukar drömma dina ögon

hölja mig

 

 

nu i det stormarna greppar

så hårt i dagför

 

 

för en stund

släppte jag stegen

 

rann nedför månsilverträdet

 

 

 

så vackert

rann vattenfallets silversånger

 

mitt hjärta är en sjö

av rubintårar

 

 

 

älskade

 

där vid kanten

av den sista blommande jasminens doft

ser jag trollsländans vingar

röra vid blå förgätmigej

 

åkervindan

bjöd henne dagg

 

 

blå förgätmigej slöt bladen

runt sig

 

 

och hösten är vacker

ser du bladen bli knoppar

i allts bröst

andas du

in

 

doften

 

tvenne händer synes flätas samman

våra ord är vackra i denna skål

växer rosen

 

 

älskade

 

dina ögon brukar jag se in i

i drömmen

är de

goda

mötesregn

 

det är vackert se den blå rosen vika ut bladen

ur den flyger hon med skira vingar

 

viskar dig

 

tack

 

i sjön omfamnar  lotus  mitt ansikte

vattenfallet rinner uppför

bär mitt hjärtas

silversånger

 

 

in i månsilverträds krona

 

dina ögon brukar

jag se in i

 

däri finner jag lugn




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-11 19:03



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
så underbar text..alla skimrande ord som ett pärlregn
2011-09-11

  wildah
Vackert skriftat!
2011-09-11

  Ninananonia VIP
Åh så fint :) underbart att drömma så :)
2011-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser