Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns dagen jag gav upp


Jag minns dagen då jag gav upp


Som en tjuv berövade jag mig på allt mitt hopp
Som en säck guld
lade jag det på axlen och flydde ut i mörkret

Jag slutade kämpa
Och såg stilla på
hur hopplösheten våldtog min kropp
Flyttade in som en permanent hyresgäst
i mitt bröst

Jag minns hur flamman slocknade
hela mitt inre dränkt i vatten
Aldrig skulle det brinna något där igen

Lät okända makter belägra min fästning
För att överleva
skar jag bort halva mig

Kränkte mitt inre väsen
Kuvade mina funktioner
Kvävde en desparat röst


Precis som den drunknande kvinnan
I en djup brunn
Släppte jag focus och blickade bakom denna värld
Tillslut insåg även jag
att det aldrig skulle komma någon och rädda mig
Jag gav upp
Sjönk sakta mot botten
En mörk avgrund


Jag minns dagen jag gav upp
Den dagen jag blev av med mitt lidande
För att sedan finna hopplöshet




Fri vers (Fri form) av SvartPoesi
Läst 990 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2011-09-14 21:09



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Berör mycket då jag känner igen mig.
Mycket bra beskrivet.
2013-09-30

  Jean-Michel Orblin
Och såg stilla på
hur hopplösheten våldtog min kropp
Du har verkligen lyckats fånga uppgivenhet!
2012-10-01

  (Sago)_Prins_Mio
Shit!
Du gör verkligen skäl för smeknamnet: SvartPoesi.

Jag har lust att säga: -"Dra åt helvete!, du ljuger!"...
För jag blir FÖRBANNAD på att någon kan må så som denna text beskriver. Förbannad på alla som fått dig att må såhär!
Och jag vill inte tro, jag försöker vägra tro, att känslan du beskriver är sann... men det går inte, din text har krupit ner under min hud, där får den håren att resa sig och tårar att falla för din skull.

Så istället säger jag: -"Alla som gett dig denna känsla kan dra åt helvete!, om dom är något mänskliga kan du dra dom dit med denna diktade sanning."
2012-05-27

  Kalle.O
Riktigt bra!
2011-11-05

    Anonym Ängel
Starkt, så mycket känsla du förmedlar, stundtals känner jag igen mig i din tex, det är nog det som gör att den berör mig så starkt...
2011-11-04

  entusiasm
Något utav det bästa jag läst på längelänge och bokmärker direkt!!
Fortsätt skriva
2011-11-01

  Mr Lindemann VIP
En berörande text som med sittt innehåll manar till eftertanke!
2011-11-01

  Nordlys
Tack för en gripande text på ett svårt men aktuellt tema!
2011-10-31

  Rasehorn
Berörande! gillar mörkret i texten, bra skriftat !
2011-10-30

    Healing
Bra skrivet!
2011-10-30

  Celticgirl VIP
Mycket bra text med ett hemskt tema!
2011-09-18

    ej medlem längre
Gillar, starkt!

"Jag minns dagen jag gav upp
Den dagen jag blev av med mitt lidande
För att sedan finna hopplöshet" Mycket snyggt avslut.
2011-09-14

  mickech
En mycket sorglig och gripande text!
2011-09-14
  > Nästa text
< Föregående

SvartPoesi
SvartPoesi