Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MADAM HÖST

Klädd i gult orange och rött

glider hon sakta fram

Allt starkare blir färgen

allt eftersom dagarna går

Tänker med fasa på kylan

och på den dag

när hon naken står

 

Ser på sin skrud

som nu ligger på marken

i färger som övergått

i brunt och grått

Vaggas ej längre

 med viskande toner

Borta är vårens

och sommarens passioner

 

I blek sol

skimrar hon nu

svagt silvergrå

Kommen är dagen

den nakna

Som hon med fasa

 väntat på

 

M-L

 




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-17 12:18



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Vackert om hösten skriver du o så är den ju. Fin o passande är bilden till..

Tycker om o bokmärker..

Tack!
2011-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP