Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åsa Landberg, psykolog hos Rädda Barnen: "Att bli slagen är en hälsofara även på lång sikt". Det tycker jag verkar som en rimlig utsaga...ett understatement visserligen men ändå...


...och de har mage att klaga...






är du mellan 0 och 12 år
ska du passa dig för dina föräldrar,
ty 20 000 i din åldersgrupp
blir rapporterat misshandlade
där hemma varje år

och så var det mörkertalet

kanske runt 100 oskyldiga "olydiga idioter" om dan

nej, dagis till barnen dygnet runt NU !

de vuxna måste få vara ifred för att bli snällare

när ska vi förstå det ?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Hilén VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-19 10:43



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
gillar det här, det finns en knorr som tilltalar. måste vuxna vara i fred för att vara snälla. tycker om lösningen här:)
hur som är det farligt att vara barn om man har farliga föräldrar. familjen är ett slutet system där allt kan hända.ett jäkla farligt system. det har jag alltid tyckt.
bort med familjen!
2011-09-19

  lodjuret/seglare VIP
Att bli intervjuad kräver viss påläsning av den intervjuade själv. Antingen bör frågorna skickas i förväg till 'intervjuoffret' även de mer spontant uttalade frågorna bör kräva som mera betänketid än de cirka tre sekunder som vanligen förflyter mellan fråga och svar. Emedan svaren annars lätt kan tyckas bli som när en sportkommentator skall kommentera en match live. Att Åsa Landberg uttalade sig som hon gjorde är förstås en underbar paradox att för den som läst den kan komma att finnas tillgänglig i minnet som något att kunna rekapitulera till höger och vänster i de mest skilda sammanhang, blott ordet 'slagen' kanske byts ut mot exempelvis 'behandlad', vilket (bekvämt nog) kan stå för litet av varje. Tack för att du delgav läsarna detta finstilta citat.
2011-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP