Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mig ränner du inte förbi ostraffad!

Som ett litet äckligt yngel i mitt ögas periferi dyker den upp.
Färgglad, glänsande och irriterande.
En vidrig maggot som växer sig större
och söker sig in mot centrum av mitt synfält.
Breder ut sig som en giftig orm.
Sicksackmönstret blinkar i olika färger
när ormen försöker stjäla min uppmärksamhet.

Den blockerar orden jag försöker läsa
och slingrar sig runt mitt huvud.
Med sin tunga fjälliga kropp kramar den min skalle,
ögonen pulserar i takt med ormens slingrande.
Mitt bakhuvud spränger av bestens dödliga kram.
Olidlig smärta ilar genom min hjärna.

Jag lägger mig ner och sluter ögonen.
Koncentrerar mig på mörkret
och känner hur jag svävar i den svarta evigheten.
Alla mina krafter koncentreras på ormen,
mitt medvetande trycker den vidriga tillbaka.
En lång kamp.
David mot Goliat.
Jag öppnar ögonen, som en fri man.

Ännu en gång har jag besegrat den djävla besten.




Fri vers av Johanness
Läst 404 gånger
Publicerad 2011-09-24 12:06



Bookmark and Share


  C"
För mig skulle det vara migrän?
Grymt bra!
2011-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Johanness
Johanness