Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför ogilla när man kan hata, varför hata när man kan avsky?

Här kryper du omkring på marken.
Bland stenar, lera och skit.
Tro inte att jag tycker synd om dig!
Du är lägre än Gollum.
Med skillnaden att han passar i sin frisyr.
Inte ens Bono skulle hjälpa dig.
Jag hoppas du tar åt dig och blir förolämpad.
Du passar där nere på marken,
dina händer letar efter något,
har du hittat en krona?
– Köp ett liv i så fall.

Vad glad jag är att se dig så här
– Misslyckad!
Det hade ingen trott för fem år sedan.
Lika sannolikt som att WTC skulle rasa,
men den här gången skrattar jag.
Så som du sparkade på mig kan jag nu sparka på dig.
Det skulle vara ett sant nöje att känna dina tänder mot min fot.
Men jag ska inte sparka på den som ligger.




Fri vers av Johanness
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-21 14:14



Bookmark and Share


  Seglaren
Konsekvent i sitt hat.
En lyckad text.
2011-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Johanness
Johanness